Συνταγές

Αν μας άρεσε ένα φαγητό ή γλυκό και θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους, γράφουμε τη συνταγή εδώ!


Μους σοκολάτα

 
  •  6 Ασπράδια Μαρέγκα
  • 4 Κρόκοι 
  • 150γρ. Βούτυρο
  • 250γρ. Κουβερτούρα (70% Κακάο)
  • 100γρ. Μπισκότα της αρεσκείας μας 
  • 100γρ. Φουντούκια ή αμύγδαλα
                    
                        Εκτέλεση
                    
  • Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μαρέγκα.
  • Λιώνουμε  το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού λιώσουν  ρίχνουμε και τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. 
  • Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενοποιηθεί.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  • Βάζουμε στο μπολ μας μια κουταλιά μείγμα μπισκότου, δύο κουταλιές μους, ξανά μπισκότου, ξανά μους και στο τέλος πάλι μπισκότου. 
  • Κι  όταν όλα τελειώσετε, σπλά πλύνετε τα σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν με  Fairy All in One που είναι δυνατό ενάντια στα λίπη ακόμα και στο σύντομο  πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι, έχετε και μια λαχταριστή εύκολη  συνταγή, και ένα αποτελεσματικό πλύσιμο των πιάτων!
  • Καλή Επιτυχία!
 
                                                ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ                                                   
             Υλικα                                                                                                                  
3 ποτήρια ελαιόλαδο                                                                                                           
2 ποτήρια ζάχαρη                                                                                                                     
1 κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι με λίγο λεμόνι                                                                          
1 κρασοπότηρο κανελα βρασμενη                                                                                        
3 κουταλιές ρακή                                                                                                                
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ                                                                                           
1 κουταλάκι σόδα                                                                                                              
1 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο και αλεύρι για μαλακή ζύμη (λιγότερο από 1,5 κιλό                  
                                                                                                                                      
          Εκτέλεση                                                                                                                              
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζαχαρη,προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χύμο πορτοκα-                   
λιού,μετά το κανελόζουμο,μετά το μπέικινπάουντερ διαλυμένο στο ράκη,το σουσάμι και τέλος   
το αλεύρι.Ζυμώνουμε τη μαλακή ζύμη και πλάθουμε τα κολουράκια.Τα κουλουράκια πρέπει να ψήθουν στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και όση ώρα ανάλογα με το πόσο σκλήρα τα    
θέλετε εσείς.(ιορδανης κεφαλιδης)
 
                                                            ΣΟΚΟΛΑΤΑΠΙΤΑ
 
 
 
  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  •  1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  •  250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  •  250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
 
Γλάσο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
 
 
 
                                Πως το κάνουμε:                                 
Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά  και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να  γίνει το γλάσο. 
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο. 
                        
                                                                                                  
                                        Λίγα μυστικά ακόμα                                         
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!  Κάτι σημαντικό που  πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο  28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο  ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο. 
                                                                                                                             (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΤΣΙΛΟΓΕΩΡΓΗΣ)