Οικολογία - Περιβάλλον

Στη σελίδα αυτή γράφουμε θέματα που μας απασχολούν σχετικά με την οικολογία και το περιβάλλον


Ζούμε στη γη αλλά δεν την προστατεύουμε όσο θα έπρεπε. Η γη μάς δίνει όλα τα αγαθά. Πρέπει κι εμείς λοιπόν να κάνουμε κάτι γι' αυτήν. Ορίστε κάποιες οδηγίες που θα μας βοηθίσουν με το τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε καθαρό το περιβάλλον:

  • Μπορούμε να πετάμε τα χαρτιά στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, τα μπουκάλια στους ειδικούς κάδους για τα γυαλικά και τα πλαστικά στους κάδους για τα πλαστικά.

  • Δεν είναι καλό να πετάμε κάτω στο έδαφος τα σκουπίδια.

  • Επίσης δεν είναι καλό να βρομίζουμε με σκουπίδια τις θάλασσες.

  • Μπορούμε να πέρνουμε οικολογικές σακούλες αντί για πλαστικές.

  • Πολλές φορές όταν θέλουμε να πάμε κάπου και δεν είναι πολύ μακριά (την άνοιξη και το καλοκαίρι) μπορούμε να πηγαίνουμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο.

  • Αν έχουμε ένα σκουπιδάκι όπως ένα περιτύλιγμα από καραμέλα και γύρω μας δεν υπάρχει κάδος (έξω στον δρόμο) το κρατάμε μέχρι να συναντήσουμε κάποιο κάδο ή περιμένουμε για να το πετάξουμε στο σπίτι μας.

 

Φτιάχνω Φυτώριο

Αγαπητοί φίλοι γειά σας!
Από 15 Γενάρη και μέχρι τέλος Φλεβάρη σπέρνω.Πρώτος κανόνας είναι ότι σπέρνω τον σπόρο σε τόσο βάθος όσο το μέγεθος που πατάμε ελαφρά το χώμα και ποτίζουμε λιγό, όχι πολύ  νερό για να μη σαπίσει ο σπόρος. Τέλος,σκεπάζουμε με νάιλον.Οι σπόροι κάνουν να φυτρόσουν 10-15 μέρες εώς και 1 μήνα πολλές φορές,και περρισότερο όταν κάνει κρύο. Για να λιγοστέψουμε  τις μέρες βάζουμε στον πάτο της κασέλας μια χούφτα λίπασμα.Λίγη υπομονή και θα έχετε τα φυτά που χρειάζεστε για μεταφύτευση γύρω στο τέλος Μάρτη, αρχές Απρίλη και μην ξεχνάτε:Η κηπουρική είναι ψυχοθεραπεία.Ακόμα κι αν δε διαθέτετε κήπο μπορείτε
να καλλιεργήσετε σε γλάστρες στη βεράντα!!!