Ενδιαφέροντα Ζώα

Εδώ γράφουμε πληροφορίες για ζώα που μας ενδιαφέρουν!


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΑΤΛΑΣ)
 
Η πεταλούδα Άτλας, που ανήκει στην οικογένεια Attacus Άτλας, ζει στα  υποτροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας και σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος  της Μαλαισίας και είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο. Οφείλει την ονομασία της στον Άτλαντα, το γνωστό Τιτάνα της ελληνικής  Μυθολογίας αλλά και στους σχηματισμούς που υπάρχουν στα φτερά της που  θυμίζουν χάρτη! Το μήκος της φτάνει πάνω από 25 εκατοστά, ενώ τα θηλυκά  είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα. Το σώμα τους είναι τριχωτό και δυσανάλογα  μικρό σχετικά με τα φτερά. Οι ντόπιοι τη γνωρίζουν και με την ονομασία η «πεταλούδα με το κεφάλι  φιδιού», αφού στις δύο άκρες των φτερών της σχηματίζονται τα κεφάλια δύο  φιδιών! 
 

Αντιλόπη Saiga
 
Είναι που είναι η αντιλόπη από μόνη της παράξενο ζώο, το είδος Saiga, ένα από αυτά που κινδυνεύουν όσο λίγα από εξαφάνιση σύμφωνα με τον οργανισμό IUCN, είναι ένα πραγματικά αξιοπερίεργο, αλλά συμπαθέστατο κατά τ’άλλα θηλαστικό. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός Saiga στον πλανήτη είναι περί τις 50.000 σήμερα, τα περισσότερα εκ των οποίων ζουν σε περιοχές της Ρωσίας (Kalmykia), του Καζακστάν και σε δύο απομακρυσμένες περιοχές της Μογγολίας.
Το ύψους του κυμαίνεται από 600 με 800 εκατοστά και το βάρος τους από 36 έως 63 κιλά, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια. Τα ανδρικά saiga είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και έχουν κέρατα, τα οποία χρησιμεύουν σε κάποιο παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο, γι’αυτό και κινδυνεύουν από λαθροθηρία. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα Saiga χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων!
 
Γιγαντιαίος Μυρμηγκοφάγος
 
Το όνομα τα λέει όλα. Αυτό το πλάσμα, αν και όχι τόσο γιγαντιαίο (έχει περίπου το μέγεθος ενός γκόλντεν ριτρίβερ), έχει δημιουργηθεί από την φύση για να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες μυρμηγκιών και τερμιτών (περί τα 35.000 την ημέρα). Τα νύχια του, μήκους 10 εκατοστών, είναι τόσο δυνατά που μπορούν να διαλύσουν πετρωμένα «βουνά» από τερμίτες και να τα φάνε.
Ενώ η τεράστια, φουντωτή ουρά του, του επιτρέπει να ισορροπεί στα πίσω πόδια όταν σκάβει για την τροφή του. Το δε μακρύ, συλληπτήριο ρύγχος του, με την σουβλερή γλώσσα διευκολύνουν τον μυρμηγκοφάγο στο να έχει πρόσβαση στην τροφή του. Το πιο περίεργο πράγμα σε αυτό το θηλαστικό, είναι ότι περπατά με τις δύο μπροστινές του αρθρώσεις, ενώ τα νύχια του είναι γυρισμένα προς τα μέσα και πάνω από το έδαφος. Αυτό τα βοηθάει να διατηρούνται πολύ αιχμηρά για τον βασικό σκοπό τους: Την εκσκαφή. Μυρμηγκοφάγους θα δείτε στα δάση και τις σαβάνες της κεντρικής και νότιας Αμερικής, και δη στην δυτική Βραζιλία.
 
Μερικοί βάτραχη φαίνοντε όμορφη όμως είναι η ποιο θανατιφόροι όπως
 
  Strawberry Frog Poison Dart:Αυτά τα είδη βατράχων έχουν έντονο κόκκινο δέρμα και ονομάζετε βάτραχος φράουλα.Ως επί το πλείστον βρίσκονται στην Κεντρική Αμερική. Αυτού του είδους οι βάτραχοι είναι πολύ επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.
 
gold Frog Poison: Είχει  ένα θανάσιμο δηλητήριο.Βρίσκεται στην
Ολλανδία και μπορεί να σκοτώσει μέχρι 20 άτομα και δύο μεγάλες ελέφαντες της Αφρικής.
 
blue Frog Poison Dart: Αυτός ο βάτραχος  έχει χαμηλή ποιότητα δηλητήριο, αλλά εξακολουθεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο. Ζει στη Νότια Αμερική. 2 μικρογραμμάρια δηλητήριο μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο εύκολα. Δεν μπορεί να σκοτώσει κάθε αρπακτικό και  προειδοποιεί από μακριά με τη φωνή και τον  χρωματισμό.
 
και άλλα πολλά ήδη (ιορδανης κεφαλιδης)